söndag 21 juni 2015

3.3 Aurora växer upp!

Hösten var i sin fulla blom, så att säga. De sista blommorna hade nu slagit ut och trädgården dignade utav frukt och grönsaker som väntade på att bli skördade. Både Xi och Aurora fick hjälpa till för att allt skulle hinnas skördas. Aurora jobbade allt mer i trädgården eftersom hennes föräldrar orkade allt mindre.

Även om båda var i bra skick och inte hade så mycket problem med kroppen på grund av sitt aktiva levene så blev de trötta snabbare än förr.



Det var dagen före Auroras födelse dag då De skördat så mycket pumpor att de sparade tre, istället för att sälja dem. De skulle bli lyktor som skulle skrämma bort oknytt och onda andar nu när mörkret kom allt tidigare.
Xi gjorde en fånig, Aurora ett spöke och Decan.... gjorde en... katt?

Eftersom skörden bringat en större inkomst har familjen allt mer börjat bygga om i huset. Först genom att bygga ett ordentligt kök och matsal, större badrum och även gjort Auroras rum lite större. Dock var det bara köket som såg direkt annorlunda ut.

Xi spenderade en tid med att uppgradera diskmaskin och skräpkrossare, och uppnådde där med den sista nivån inom hantverk och skulle nu få rabatt på möbler och bygge... lite sen när de redan uppgraderat allt, men ändå!


Aurora förväntade sig en traditionell födelsedag med Sushi och tårta med sina föräldrar men Xi hade lyckats övertala Decan att göra något speciellt. Han satte sig med sin dotter i hallen och sa att de hade planerat en överraskning.

Medan de väntade frågade han vad hon ville göra i livet.
-Jag vill bli sångare. Jag vill resa över världen och sjunga, och göra folk glada med låtar jag skrivit själv. Det började med de kinesiska sångerna du alltid sjöng för mig som barn, jag har skrivit flera låtar själv och....

*pling*

Det ringde på dörren. Xi log stort medan Aurora förvirrat tittade på honom.
-Öppna dörren då! Låt inte gästerna vänta!

Gästerna? tänkte Aurora förvirrat och öppnade. 

Där stod Sam, hennes älskade Sam! Och han var inte ensam! Det var lite folk som hennes föräldrar lärt känna på olika sätt som nästan var i hennes ålder. Då gick det upp för henne. Hon skulle få ha en riktigt födelsedagsfest!

Hon tittade på sin pappa som bara log som svar, detta var bättre än någon annan present!

Aurora dansade länge med Sam och skämtade med personerna som var där.


Precis när hungern började infinna sig ringde det på dörren igen och hon möttes av en väldigt surigt pizzabud!

Aurora som bara ätit pizza några få gånger i sitt liv, på grund av hennes föräldrars rädsla över att hon skulle bli upptäckt av omvärlden skrek till av lycka! Alla på festen åt, och var glada. 

Vilken perfekt kväll!


När pizzan var uppäten och kvällen började gå mot sitt slut var det dags för tårtan.
Aurora tänkte en stund innan hon blåste ut ljusen.

Jag önskar mig ett normalt liv, med människor omkring mig. Där jag kan gå i stan utan att behöva kolla bakåt hela tiden, i rädsla av att någon ska komma och kidnappa mig eller något.

Det var en simpel och sorglig önskan, Aurora ville mest av allt, bara vara som andra.


Aurora som ungdom! Hon har ärvt sin mormors lockiga hår, och det var i en brun färg med lite orange slingor från sin mor. Hon hade varken sin mammas ljusa hår eller sin pappas svarta, men Decan sa att det var likt hennes mormors. Något som var en tröst för Aurora, en slags trygghet. Även om hon inte visste varför.

Det var inte bara saker i sitt utseende hon fick till arv utan Decan gav nu vidare sin mammas örhängen och halsband till Aurora. Hon torkade tårar när hon gav dem till sin dotter och tänkte på sin tvillingsyster Danielle. Levde hon fortfarande? Var hon lycklig? Hur var det med sin familj? Hon försökte att fokusera på Aurora och hennes lyckliga stund men det fanns alltid ett hål i hennes hjärta.

Auroras egenskaper:

  • Älskar naturen
  • God
  • Tungsovare
  • Virtuös
  • Klumpig


Auroras livsönskan
Att bli en sångare

Aurora i vardagskläder och finkläder.

(Aurora är en av de finaste simmarna jag fått fram i en legacy, hoppas att hon kommer få många vackra barn! Självfallet både på in och utsida! :P)

Aurora i Badkläder, Pyjamas, Sportkläder, Utomhuskläder

Folket började bege sig hem men Aurora frågade Sam om han ville stanna över natten något han tackade Ja till. De hade aldrig sovit ihop.

Decan såg lite arg ut men Xi sa att han hade en rabatt kupong på stadens hotell och sa att det var längesedan de gjorde något tillsammans. Han tittade på Decan och log, hans dotter var stor och behövde frihet.

Decan gick dock fram till Aurora innan de skulle åka och tog henne avsides. 
-I vår familj tar vi själva första steget och tar plats. Var alltid stark och gör bara det som känns rätt, i alla lägen. Du är både en Mwari, som utvandrat från sitt hemland och kämpat dig hit där du är idag, och en Yuan, som kämpat emot förbannelser och jäkelskap. Du är stark. 

Decan kramade sin dotter som var något överlumpad av sin mammas tillgivenhet, men det kändes som en ledstjärna tändes i henne efter hört sin moders ord.

Aurora och Sam låg och pratade i Auroras nya säng fram till tidigt på morgonen. 


Aurora tog sin mors ord på allvar, även om det kanske inte var på det sätt som hon hade tänkt sig.


Aurora sov tillsammans i samma säng för första gången, det var mycket bättre än gången då hon lånade hans brors säng.


Morgonen efter hade hennes föräldrar fortfarande inte kommit hem så hon gick ut och tog hand om trädgården innan hon tog in tidningen. Sam hade redan åkt iväg till sitt jobb och hon njöt för stunden av ensamheten.

När hon kom till annonserna såg hon att det söktes personer som kunde arbete med att framföra sångogram. Hon kände hur hon fick fjärilar i magen.

Eftersom hon var ensam hemma passade hon på att ringa dem med en gång, det var en man som svarade med en väldigt melodisk röst.

-Kom till parken och framför lite sångogram och sjung lite så ska vi se om du passar. Jag ringer och återkommer senare.


Aurora blev alldeles till sig och struntade i sina föräldrars varningar och ringde en taxi med en gång. Det var så spännande och nervöst att hennes händer skakade.


Hon hade tur och otur på samma gång. Sångogrammen gick bra, men det började regna och blev kallt vilket skrämde bort de mesta från parken. Hon gjorde ändå ett tappert försök så när hon sedan packat ihop för att ta sig hem ringde hennes chef igen.

-Jag såg dig i parken idag. I spöregn lyckades du ändå se glad ut och sjunga rent, jobbet är ditt. Åk hem och värm dig nu så du inte blir sjuk.

Aurora hoppade upp och ner av glädje. Hon tänkte inte på hur hon skulle berätta detta för sina föräldrar, den dagen den sorgen.

När hon kom hem bloggade hon om sin födelse, natt och arbete. Hon hade börjat blogga allt mer det sista och de senaste inläggen hade gått framåt! Hon önskade att hon vågat lägga upp bilder på sig själv, som en resa i hennes liv, men hon vågade inte det. Inte ännu. Eller?





Bonus!
Aurora var iväg på utflykt till en bistro med skolan innan hon fyllde år och fick med sig en dekorativ bentobox som souvenir. Blir glad över hur fina detaljer det finns i sims!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar