måndag 26 januari 2015

2.16 Vinter i Sunset Valley

Aurora växte fort, och dagarna flög förbi. Decan fiskade, tog hand om trädgården och letade efter smådjur, blommor och insekter och, ja vad som helst som kunde tjäna in lite pengar helt enkelt.

Xi var mest hemma men Aurora men kunde ibland hjälpa grannar med lite småsaker, så som att fixa en tv eller liknande.


Dagarna gick förbi så snabbt att ingen, inte ens Decan insåg att det var hennes födelsedag. Mitt i natten vaknade hon och förstod att det var hennes födelsedag. Hon var glad en stund men kände sedan hur magen blev tung av sorg.

Detta var hennes första födelsedag ensam.

Hon sa inget direkt till Xi, men han märkte självfallet att de nu var i samma ålder men eftersom Decan inte tog upp det gjorde inte han heller det. Han försökte bara att finnas där för henne och vara extra mycket till stöd.

Däremot lyckades Decan dra på sig en medelålderskris...



För att muntra upp Decan gav han henne en kupong till skönhetskupongen som han egentligen tänkt sälja. Decan begav sig dit men kan inte säga att hon blev nöjd alls. Stylisten verkade ha helt andra saker i tankarna och Decan kände mest att det hela mest påminde henne om sitt gamla liv.

Hon stod stilla medan stylisten fixade med hennes kläder och mindes den dagen då hennes mamma berättade att hon var speciell. Eller ja, hennes gener var speciella, och någon vill åt dem.

Decan önskade nästan att hon aldrig vetat om det. Hon kände sig som en relativt vanlig person, eller ja inte som alla andra men inte speciell heller.


När bild på Decan som äldre! Tycker att man ser att hon är väldigt lik Sophia men ändå inte. Man kan ju inte annat än undra hur Danielle ser ut :(


Xi som hade tagit med sig två verktyg som man använder när man tränar kampsport passade på att använda den tid han hade till att träna. Aurora som sov länge och tungt verkade inte märka av att han var utanför.

Dock lärde Xi sig att man INTE ska börja med en rymdsten när man ska lära sig knäcka bräder.... Xi stukade handen :(
Det är aldrig dåligt att vara i bra form så Xi hjälpte Decan att utveckla sina skills inom kampsport, hon upptäckte att hon tyckte det var väldigt roligt och fick ett nytt bälte! Alltid bra ifall något skulle hända. 
De pratade om det och kom överens om att Aurora skulle få lära sig kampsport när hon blev äldre också.
Xi gav inte upp hoppet om att lära sig knäcka brädor men började nu med playwoodskivor istället, vilket fungerade MYCKET bättre.


Det tråkiga med att ha dåligt med pengar är att allt går sönder hela tiden, men det positiva med att ha någon så händig som Xi i hemmet är att det går att fixa gratis.

Även om det var tröttsamt.

Decan vägrade låta Xi fixa något elektriskt (även om han gjorde det i smyg) efter att hennes mamma dött av en elchock.




Dagarna gick förbi och det var kallt och hemskt ute, det var inte så väl isolerat i deras hem så det var ofta kallt inne. Det slutade ofta med att alla sov i samma säng för att hålla värmen något Decan inte var så förtjust med, enstöring som hon är.

Men med vintern kommer det något roligt, Snöflingedagen! De hade inte riktigt råd att köpa så mycket dekorationer då Auroras födelsedag närmade sig med stora steg.

De köpte i alla fall en extra fin blomma och varsin julstrumpa som de kunde lägga små paket i.


Dagen D var här! Snöflingedagen! Decan var helt lyrisk och Xi var väldigt förundrad. Han var självfallet medveten om vad snöflingedagen var för något men hade aldrig varit med och firat det själv.

Det ringde på dörren på förmiddagen och in kom två grannar med massa paket, den ena var en kvinna som hette Claudia som Decan ibland brukade fiska med. Mannen hette Michael och var personen som Xi fixade en tv åt för ett par dagar sedan.

De båda kände varandra och visste att Decan och Xi hade det dåligt ställt så de ville överraska dem med mat och klappar.

-Men, inte visste jag att ni hade barn! sa Claudia och lyfte upp Aurora som fnittrade och skrattade när hon blev lyft, precis som om hon blev lyft av främlingar varje dag.

Decan stelnade till vid frågan och Claudia kända den tryckta stämningen så när Xi började servera maten gick hon direkt dit utan att säga något mer.

Stämningen lättade dock när det var dags att öppna klappar, det var inget speciellt de fick, ännu en radio och en blomma men det betydde ändå att de kunde sälja lite saker de har hemma och där med vara ett steg närmare ett eget till Aurora.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar