torsdag 24 juli 2014

1.18 Att växa upp är inte alltid roligt.





Det börjar bli kallt och mörkt i Monte Vista, och i familjen Mwaris hus byter tvillingarna om till maskeradkläder.

De ska nämligen ut på lite "bus eller godis" tillsammans och hade bestämt sig för att åka nu så att de skulle komma tillbaka i tid till middagen. Sophia hade nämligen ordnat en liten maskerad.

Utanför deras hus stod en zombie och sjöng karaoke, som de så ofta gör?






-Haha, vad är du utklädd till Decan? Danielle som satsat på pirat förstod sig inte alls på Decans utstyrsel.
-Det är en KOPLANTA ser du väl! Det är mystiska varelser som fanns förr i världen.
-Men det är ju bara en myt! Precis som enhörningar, troll och magi!
-Tror du ja! Sa Decan lite surt. Hennes syster må vara klok och kunna mycket men det där med äventyr och magi hade hon aldrig förstått sig på.

Så begav de sig runt i kvarteret, och till sist cyklade de till och med nästan hela vägen till stan för där fanns ett stort upplyst hus som Danielle fått höra av en kompis, alltid gav mycket godis. och det var sant, när de var klara vid det huset hade de så mycket godis att deras påsar var fulla. Så de var det dags att bege sig hem.

Danielle tyckte det var lite obehagligt att vara ute när det var så mörkt men Decan lugnade henne med att skämta om hur länge godiset skulle hålla och vilka maträtter de kunde göra med GODIS i!



I det lilla huset hemma hade Sophia bytt om, det blev tiger i år igen. Hon hade inte riktigt råd att köpa en ny då att varje öre hon tjänat skulle gå till att överraska tvillingarna med egna rum. Hon var stolt över att hon samlat ihop 6000 simdaler! Hon hade helst velat bygga om hela huset, men det fick vänta. Nu var prio ett att de skulle få egna rum.

Sophia visade gästerna runt och de började slå sig ner där det fanns plats. Det var inte så många som hade kommit men Sophia vad överlycklig över de som kommit hit.

Någon hade tagit med sig dessa fantastiska chokladtomtar. De var mycket populära på festen!

Har ni sett såna här förut? Vet ni om simmarna kan göra dem själva? Helfestliga tycker jag.
Det är fullt upp med dans när tvillingarna kommer hem och de högg direkt in på choklad tomtarna. Sedan Drog sig Decan undan lite men Danielle kom och hämtade henne efter en stund. Hon skulle inte sitta ensam på en fest!

Någon hade tagit emd sig fyrverkerier vilket blev festens högpunkt! MEN, efter att några smällt av börjar ena v dem brinna och det blev totalt kalabalik på festen.

Sophia lyckades dock hålla huvudet kallt och sprang in och hämtade en filt som hon snabbt blötte ner i duschen och slängde på elden så att den slocknade.

Uppståndelsen blev dock för mycket för Decan som svimmade och fick bli inburen på soffan för att vila lite.

Sophia avslutade där med festen men klockan var ändå mycket och hela familjen skulle upp tidigt. Det var nämligen fest två dagar i rad, för i morgon var det tvillingarnas födelsedag!

När Decan vaknade satt Danielle bredvid henne.
-Dumsnut, jag trodde du skulle klara lite eld! sa hon retsamt
-Äsch, det var nog inte elden. Det var så mycket människor att... det blev bara för mycket.

Danielle nickade och hjälpte sin syster upp.

-Du Decan. sa hon till sin syster som skulle gå och duscha av sig.

Sedan gick hon fram och kramade sin syster.

Sophia kikade in igenom dörren och såg sina döttrar och kände hjärtat svälla av kärlek och stolthet. Hon hoppades att hennes döttrar alltid skulle vara så nära vänner.

Men vad hon inte visste var att de inte umgicks alls mycket längre, speciellt inte i skolan.


Tvillingarna gick upp tidigt nästa morgon för redan vid 12 skulle gästerna komma. De fick äta vad de ville till frukost men Danielle hade redan börjat tröttna på godis, vilket Decan INTE hade. Hon hade sparat den sista chokladtomten och åt upp hela till frukost.

-Du kommer få hål i tänderna, sa Danielle.
-Döh, lite tandtroll har väl aldrig dödat någon? svarade hennes syster

Danielle suckade.

-Du måste verkligen växa upp någon gång, det finns inga tandtroll.

Decan log mot sin syster eftersom hon hade skämtat, men när hennes syster inte mötte hennes blick så blekande hennes leende och hon fortsatte med sin chokladtomte.
























Sophia hade hjälpt sina döttrar fixa frukost men sedan gått in i badrummet. Hon hade bestämt sig. Det var dags att sluta färga håret, hon ville ha tillbaka sin naturliga hårfärg.

Hon använde först en avfärgning och lade sedan på en toning och fick nästan exakt sin naturliga hårfärg. Och var hon inte fin i det säg?




Tvillingarna lekte i sitt rum i väntan på att gästerna skulle komma. Decan höll sig undan sin syster efter vad som hade hänt vid frukost och av någon anledning var det en kylig stämning mellan dem som hade börjat dyka upp allt mer ofta.

De var för olika. Danielle var logiskt och rakt på sak, medan Decan var mer... diffus och en öppen själ som välkomnade allt utan andra människor.

 Men snart blev det dags och de första gästerna började dyka upp. Sara hade kommit förbi, men hon sa att detta var nog sista gången de sågs. Hon ville träffa tvillingarna en sista gång då hon kände sig lite ansvarigt över dem. Hon hade varit med att skapat dem, på ett sätt.

Danielle stod framför sin tårta och såg lycklig ut. Snart skulle hon bli mer vuxen och tagen mer på allvar. Hon hade funderat på att skaffa ett deltidsjobb också, och det kunde man inte som barn, men som tonåring kunde man!









Sedan var det Decans tur. Decan var inte alls lika glad över det hela. Hon såg inte alls fram emot att bli mer vuxen. Hon trivdes med att leka och hitta på bus och att bli vuxen betydde mest mera läxor och en ny skola.

Och hon var ganska säker på att eleverna på den nya skolan inte skulle vara speciellt mycket trevligare än på den hon gick nu.

Men man kan inte stoppa växandet, även om tvillingarnas växande som tidigare var ganska snabbt, hade avstannat lite.

Danielle var nu mer allvarlig och förståndig än tidigare. Hon såg framemot att börja i en ny skola och var ambitiös och komma långt i livet. Men vad hon skulle jobba med hade hon ännu inte bestämt!

Danielles egenskaper:
Disciplinerad
Ivrig
God
Vänlig



Decan var samma gamla Decan, om än i ett större format. Dock inte mycket större, då hon var en bra bit kortare än sin syster. Men det löste hon med ett par platåskor.

Hennes hår (likt Danielles) växte väldigt snabbt och eftersom hon inte orkade sköta om det blev et snabbt en vild man.

Men är hon inte söt?

Decans egenskaper:
Ensamvarg
Oturligt
Gillar inte barn
Klumpig



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar